Träningsexpertis inkallad

Nu har jag ett nytt jättespännande projekt att presentera för er.

Med start nu i veckan kommer jag och Michael Angress från Mykey Fitness sjösätta ett rykande färskt samarbete där vi tillsammans ska ta fram ett tränings-och kostprogram anpassat för kvinnor med lipödem.

Micke har en syn på kost och träning som jag gillar och därför kontaktade jag honom i det här ärendet. Han jobbar med sina klienter utifrån att skapa en förändrad livsstil och jagar inte snabba resultat med dieter. Detsamma gäller träningen som måste Skärmavbild 2016-08-08 kl. 23.17.58fungera i vardagen för hållbara resultat.
Micke medverkar ofta i Malou von Sivers program ”Efter tio” och tipsar där om smarta övningar man kan göra t.ex. tillsammans med sina barn för att få in träningen som en naturlig del i sin vardag.


Hans stora utmaning i mitt fall – som ju inte kan gå ner speciellt mycket mer i vikt då det mesta fett på min kropp nu troligtvis är lipödemfett – är att göra mig så stark som möjligt för att på det viset hålla progressionen av lipödem borta så gott det går, och även förbereda min kropp inför den kommande operationen.
Vi kommer att lägga stor vikt vid att försöka hitta träningsformer som funkar trots smärta då den gemensamma nämnaren för många av oss är svårigheter att röra oss utan för stor smärtpåverkan.
Stora delar av träningen kommer förläggas i vattenbassäng – då det verkar kunna göra stor nytta att få kompressionen från vattentrycket under tiden träningen utförs.

Micke kommer lägga extra mycket fokus på att hitta övningar som avlastar svank, höfter och knän då dessa områden ofta är utsatta vid lipödem. Jag har också bett honom att titta lite extra på övningar som kan utföras stående eller sittandes då många av oss är stela och har stora problem att ta oss ner till golvet/marken.

 

Angående kosten kommer vi justera den till helt antiinflammatorisk och då behöver jag byta ut en del rött kött och även vissa mejeriprodukter. Jag hoppas kunna hitta några bra alternativ till min kvarg och creme fraîche som jag äter en del av, men köttet kommer bli den största utmaningen då jag verkligen gillar rött kött i massa olika former.
Jag fick ju en stor smärtreducering – framförallt i armarna- när jag uteslöt gluten helt ur min kost så nu ska det bli intressant att se om en totalt antiinflammatorisk kost också kan minska smärtorna.


Sammanfattningsvis är våra mål med projektet följande:

1. Ta fram ett träningsprogram anpassat för oss med lipödem som sedan kan justeras så det blir individanpassat.

2. Ta fram ett antiinflamatorisk kostprogram som vi kan dela med oss av till er.

3. Att genom Mickes sociala medier fortsätta sprida information om lipödem till kollegor inom PT-branschen. Får dom kunskap om vad lipödem är kan dom hjälpa enormt många kvinnor framöver.

4. Att Micke under resans gång ska lära sig så mycket som möjligt om vår sjukdom så han kan bli vår tränings- och kostexpert som vi kan vända oss till med alla våra träningsfrågor. Frågor som i dagsläget förblir obesvarade på grund av okunskap inom framförallt träningsområdet.

 

Ni kommer kunna följa vår resa på våra respektive plattformar.
Här på bloggen kommer jag både skriva och visa vad vi gör och Micke kommer i sin tur dela information om vår resa på sina plattformar. Ni kan följa honom på instagram: @mykeyfitness eller om ni vill veta mer om hans träningsupplägg kan ni spana in hans hemsida mykey.se.

Jag ser verkligen fram emot att se resultatet av vårt samarbete. Då de flesta av oss saknar en expert på lipödem att bolla funderingar över både träning och kost med, så hoppas jag att Micke kan bli vår alldeles egna nyckel till trygghet och en bättre hälsa.

Instagram
Facebook
YouTube
RSS