Bandagering

Innan jag åkte iväg till Tyskland för min operation i början på februari såg jag till att vara så förberedd som möjligt. I förberedelserna ingick det att jag skulle kunna bandagera mina ben om jag skulle svullna så pass att kompressionen inte räckte till. 
För att lära mig detta bokade jag in en kurs i bandagering hos Sue Mellgrim på Lymfterapi Norrort och det var faktiskt inte helt enkelt, så det är nåt jag kan rekommendera att ta hjälp med. 

Jag var på den här kursen bara någon vecka innan min operation så jag hann inte öva sen innan det var dags för operation. Vilket kan vara en god idé, så att man får kläm på hur man gör och kan känna efter vad som känns skönt osv redan innan operationen. Man är inte överdrivet rörlig efteråt och vet man inte då hur man ska göra eller hur det faktiskt ska sitta, hur hårt man ska dra åt osv är det stor risk att man struntar i det fast man egentligen skulle behöva bandagera.

Jag filmade hela besöket för att även ni ska kunna ta del av informationen och förhoppningsvis kan ni lära er tillräckligt genom att titta på filmen. 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS