Beslutet är fattat

Under den senaste tiden har mina tankar gått från klarhet till klarhet och till slut  landat i ett beslut att operera mig. Jag ser det inte som ett alternativ att jag ska fortsätta ha alla dessa smärtor som begränsar mitt liv avsevärt när det faktiskt finns möjliga lösningar.
Jag vet inte ännu hur jag ska fixa den ekonomiska biten och jag har inte heller beslutat mig för om operationen ska ske här i Sverige (på Hermelinen som visar stort intresse för att operera lipödem) eller om jag ska bege mig till Dr. Stutz i Tyskland.

Jag har kontaktat dom båda för att höra mig för kring antal operationer, priser, tidsbokning osv. Det är ju onekligen betydligt krångligare att välja Tyskland men det som talar för det är att Dr. Stutz är den som utvecklat den skonsamma water jet assisted liposuction och han utför även operationen utan narkos vilket gör att han inte behöver känna någon stress under operationstillfället. De flesta som opererat sig hos honom är väldigt pigga snabbt efteråt och verkar ha relativt lite smärta av operationen.
Att göra det i Sverige känns däremot tryggt och bra utan språkförbristningar och att kunna ha stöd av svensk sjukvård genom hela processen. Men det är ju slutresultatet som är det viktiga och det är det som är frågan vad som är det bästa alternativet för mig då.

Jag har idag också varit hos min nya husläkare för att bolla detta med henne och jag måste ge henne all cred för hur fint hon lyssnade på alla mina tankar och rädslor för vad framtiden har att ge. Hon tog också emot SÖF:s informationsfolder om lipödem jag hade med mig och verkade väldigt intresserad av att lära sig mer om lipödem.
Vi kom överens om att undersöka möjligheterna för mig att få komma till Hermelinen för bedömning av operation och även att jag ska få stöd av en kurator under tiden detta pågår.
Eftersom jag saknar en partner i mitt liv känns det väldigt bra att kunna få stöttning utifrån i alla dessa svåra beslut jag måste ta och allt jag annars måste hantera på egen hand.
Det kändes väldigt positivt och bra såhär långt, nu återstår det att se vart detta landar men nu är i alla fall bollen i rullning.

Instagram
Facebook
YouTube
RSS