LYMFAPRESS HEMMA!


Reklam för Compression Store.

Du kanske redan sett den glada nyheten på min andra kanaler, men för dig som inte håller till på sociala medier delar jag med mig även här. Nu går det nämligen att införskaffa sig en alldeles egen, högkvalitativ lymfapress. Designad och utvecklad för att kunna använda i hemmet! Så ofta och mycket du vill. 


Att ligga i lymfapress är ju en av dom mest populära behandlingarna för oss med lipödem. Det har ofta väldigt bra effekt på både svullnad och smärta. Trots det är det sällan personer med lipödem får en maskin utskriven och därför är det ju så himla bra att det nu finns ett fullgott alternativ. Även om det är surt att man måste betala för det själv såklart. 

 

Lymfapressen Venen Engel

Under lipödemmånaden erbjuder svenska Compression Store rabatt på deras lymfapress, Venen Engel. Den kommer från ett tyskt företag och finns i en “light-variant” med 6 kamrar och även de mer medicinska modellerna med 6, 8 och 12 luftkamrar.  Anledningen till att jag kallar den med 6 kamrar för light-variant är att den endast har pumpstövlar. Det är alltså två separata ben som slutar nedan höften. Alla varianter med 6, 8 och 12 kamrar består av en byxmanchett som täcker även höften och på så vis alltså hjälper lymfvätskan att transporteras upp över höfterna. För dom allra flesta med lipödem är ju det att föredra. 

Den stora skillnaden mellan dom med 6, 8 och 12 kamrar är egentligen att trycket blir mera precist ju fler kamrar man har. (Lymfapressen är ju uppbyggd så att det skapas en massagerörelse i lymfans riktning via lufttryck i flera luftfickor). Den med 12 kamrar kan liknas med dom maskiner som används inom sjukvården.

Tillbehör

För den som vill så finns det manchetter att köpa till för arm eller buk, för behandling även där. Det finns även extensions som gör att storleken går att justera. Just att kunna anpassa storleken vet jag att vissa andra såna här maskiner saknar så det känns väldigt bra att dom tänkt på vilka som faktiskt har behov av en lymfapress och ordnat så att även vi med ödem kommer i den.

Både stövlarna och de olika manchetterna har ställbar kompression med ett tryck upp till 240 mm/hg. Alla modellerna med 6 kamrar eller fler, de så kallade premium-modellerna, har upp till 6 olika massageprogram och är även medicinskt klassade med CE-märkning.

Att köpa en egen sån här pass högkvalitativ lymfapress som Venen Engel är ju såklart en kostsam historia, men kanske kan investeringen ändå kännas värt det när det går att få behandling varje dag. Så länge och hur mycket man vill. 

 

Erbjudande

Eftersom det är lipödemmånad så erbjuder Compression Store nu följande rabatterade priser när du handlar med min kod “lipödemmånaden24”:
4 kamrar 3.700:-
6 kamrar 10.400:-
8 kamrar 13.000:-
12 kamrar 25.000:-


Rabattkoden gäller juni ut så du har några dagar på dig att fundera på om det här är något för dig. Du kan läsa mer om respektive modell på compressionstore.se. Där kan du också ställa frågor så att du kan välja rätt modell utifrån dina behov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS