Håll koll på trosorna!

Ja hörrni, det är inte alltid det går som planerat här i livet.

Det här med operationskompression med öppen gren gör ju att man får lite nya vanor.
Efter min första operation för snart två år sen och efter en tid i hemmets lugna vrå hade jag hunnit vänja mig vid att ha trosorna ovanpå kompressionen.
Jag bar då Lipoelastics kompression som är väldigt “hal” i materialet – en av anledningarna till varför den är så skön- och det hade funkat hur bra som helst så länge jag hade rört mig i hemmet. 
Men en dag var det dags för mig att gå ut bland folk, det var faktiskt den 6 mars 2017 då SÖF Stockholm skulle bildas, och jag hade precis anlänt till lokalen där vi skulle vara. Jag hade parkerat mitt emot lokalen och eftersom jag skulle filma bar jag på filmkamera, stativ och lite andra saker. När jag kom över gatan och befann mig precis utanför ingången tyckte jag det kändes lite besvärligt att gå. Jag trodde att jag hade trasslat in mig i min packning men när jag tittar ner ser jag till min stora förskräckelse att det är mina trosor som hasat ner längs med benen och låg nu som en snara ända nere vid fötterna. Aldrig förr har jag nig varit så snabb med att släppa det jag hade i händerna för att hala upp trosorna på plats igen,  med en snabb blick runt om mig kunde jag konstatera att det förmodligen inte var någon som hade hunnit se, tack och lov, haha. 

Vis från tidigare erfarenheter trodde jag ju nu då att jag hade lärt mig, men icke. Igår hände det nämligen ett nytt litet missöde. 
Även denna gång med trosor involverade. 
Jag är nu exakt tre veckor efter operation och den här gången har jag burit Veroniques gördel med halvlånga ben, också den med hygienöppning. Jag har därmed hunnit vänja mig vid att ha trosorna utanpå som jag enkelt dragit ned vid mina toalettbesök. Och det är farligt med vanor vet ni.
Igår skulle jag på besök hos Sue Mellgrim på Lymfterapi Norrort för post-opbehandling och eftersom jag visste att jag skulle ta av mig kompressionen när jag kom dit så valde jag just igår efter jag ändå hade duschat att ta på trosorna innanför kompressionen för att sen ta på ett par hellånga lipoelastic utanpå för att täcka in hela benen när jag skulle ut och fara. Jag har en bit att åka för att komma dit då det ligger på andra sidan stan  så när jag kom fram svarade jag glatt ja på frågan om jag behövde kissa innan vi körde igång behandlingen.

Sagt och gjort – jag tog sikte på badrummet, satte mig på toaletten och drog ner kompressionen. I samma sekund som jag sedan började kissa började jag leta efter var i min ovanpå-kompression mina trosor hade gömt sig då jag inte såg dom… Jag hann tänka att det kändes lite konstigt att dom där första dropparna kiss liksom inte droppade ner i toaletten innan jag panikartat insåg – jag har ju trosorna UNDER kompressionen idag. Det är ju därför jag inte hittar dom!!!

Jag fick såklart avbryta kissandet och istället krångla mig ur kompressionen för att ta av dom. Men det var ju ändå för sent då några droppar hade hunnit ut så skamset fick jag erkänna mitt missöde för Sue och be om en plastpåse för mina trosor, men vi fick oss ett riktigt glatt skratt i alla fall. 
 
Så jag säger bara till er andra – håll koll på era trosor vad ni än gör, haha!

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS