Hemma igen

Hej alla fina omtänksamma människor där ute.
Ni är så många som hör av er och undrar hur jag mår, hur det går, och kommer med fina råd.
Tyvärr är jag så trött så jag hinner inte svara på allt utan jag skriver en kortare uppdatering här.

Jag kom hem i går kväll (fre den 10/2) och det var underbart skönt att få sova i sin egen säng som jag bullade upp med kuddar och grejer. 

Smärtan har gått igenom lite olika faser men i dagsläget är det värst att ta sig i och ur sängen eller andra låga stolar/soffor osv.
Inuti känns det som den värsta träningsvärken nånsin och som att alla muskelfästen slitits itu.
Det går bra när jag bara ligger ner men har väldigt svårt att ligga på sidan då lårens in-och utsida också är opererade och smärtar enormt när tryck kommer på.
Jag är rejält svullen på låren men anklar och fötter har klarat sig väldigt bra, men vi har å andra sidan inte tagit bort speciellt mycket på underbenen.
Jag har svårt att stå upp under längre tid då jag lätt blir yr och lite illamående och jag är vansinnigt trött så jag försöker att gå upp och röra på mig då och då men är noga med att vila mycket, och dricka mycket som jag fick råd om att göra.

Min kompis Linda var med mig i Tyskland och i mitt tycke är det ett fullständigt måste att ha sällskap med sig, speciellt på resan hem. Nu har mamma tagit över sen jag kom hem i går och fixar mat till mig, hjälper mig på och av med strumpor osv.
I morgon ska hon hjälpa mig att handla hem mat och vi ska även göra några matlådor då jag inte känner mig pigg nog att kunna stå upp så länge utan att bli svimfärdig.

Det här är definitivt ingen lätt återhämtning utan man bör ha respekt för hur stort ingrepp det är och inte vara rädd för att be om hjälp.

Nu är jag lite yrslig av att ha suttit vid datorn en stund så ska gosa ner mig i sängen igen men jag kommer så småningom fylla på med dag för dag-information under inläggen Operationsdagbok vecka 1 och vecka 2.

Tills vidare går det bra att följa mig på mitt instagramkonto “borgardottir” som jag uppdaterar oftare på.

Tack för all er kärlek och omtanke ni visar mig. Det är otroligt uppskattat ska ni veta även om jag inte hinner svara på allt just nu. 

20170210_111433

När orken inte räcker till är det fint med en plaststol på toaletten så man kan borsta tänderna utan risk för att svimma 🙂

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS