Huden

På min konsultation hos Dr. Klasmeyer förra hösten sa han till mig att han skulle kunna ta bort så mycket fett jag ville, MEN att huden skulle bli ett problem. 
Jag kände mig nedslagen över beskedet då jag framförallt blev rädd att inte tillräckligt mycket skulle kunna tas bort för att bli av med smärtan. 

Nu ett drygt halvår efter min första operation där fram, in- och utsida lår togs så kan jag bara konstatera att Klasmeyer visste vad han talade om. 
Med sitt tränade öga kunde han på en gång se var det skulle bli problem någonstans och jag är glad över att jag lyssnade och lät honom vara lite försiktig på de områden huden redan var som mest förstörd. 

Det är på insida lår och runt knäna jag har mest överskottshud där det liksom skrynklar ihop sig och efter att ha tittat på mina före-  och efterbilder så inser jag varför, det är ju just vid knäna mest fett försvunnit.
Och jag är så lycklig över att äntligen kunna se mina knän – att känna att jag faktiskt har knän – men det är klart, det är inte jättekul med den lösa huden och groparna där under. 
Jag körde på med en till kur postoperativa LPG-behandlingar i direkt anslutning till operationen i februari men då jag inte är Joakim von Anka och gjord av pengar så sinade det ganska snabbt i pengavalvet och jag tvingades därför avbryta den behandlingen efter att kuren på 20 gånger var slut.

Nu är det snart dags för andra och sista operationen där hela baksidan kommer tas men även mer på insida låren. Jag känner fortfarande ganska tydliga knölar där och jag är även ofta kall i huden, till skillnad från övriga ställen på låren där jag allt som oftast faktiskt är varm nuförtiden. Nu vill jag bli av med det sista smärtsamma och vill inte att Klasmeyer ska “fega ur” men vad det kommer att ha för effekt på den redan skrynkliga huden vet jag inte.

LPG_AllianceFör några veckor sen var jag på en prova-på behandling på Lipo Kliniken i Tumba. Dom har nämligen den allra senaste, sprillans nya maskinen – Alliance – som sägs vara tre gånger så effektiv som föregångaren. 
Alliance möjliggör nämligen för terapeuten att kunna jobba med fettreducering, dränage och hudåtstramning på samma gång, istället för att behöva välja en typ åt gången. 
Detta gör att behandlingen blir otroligt tidseffektiv och att man kan nå resultat betydligt snabbare.

Under behandlingen noterade jag att det inte gjorde så ont som det brukar och tänkte att Harmit som utförde behandlingen nog inte körde så djupt, men efteråt kände jag mig lika lätt som jag brukar efter LPG. 
Jag fick förklarat för mig att det var en del av den nya teknikens effekt jag hade känt av. På grund av att terapeuten kan jobba med flera tekniker samtidigt så stimulerar det pulserande hudåtstramningsprogrammet så att smärtsignalerna inte går fram som dom brukar.
Detta gör att fettreduceringen kommer djupare än den kan göra i vanliga fall samtidigt som man också får hudåtstramning på köpet – utan att det gör ont under tiden.

För att visa mig effekten stängde hon av hertzen (hudåtstramningen) och fortsatte med enbart det djupa fettreduceringsprogrammet och det var så stor skillnad så jag skulle aldrig klarat av att köra enbart den styrkan på djupet. Det gjorde alldeles för ont – så jag förstår varför maskinen marknadsförs som tre gånger så effektiv.

På grund av att den här maskinen nu verkar ge så snabbt resultat så har jag valt att skrapa ihop mina sista slantar i det sinade pengavalvet och satsa på en till kur.

Det kanske bästa av allt är att jag nu slipper välja om jag ska köra fettreducerande eller hudåstramning på tex mina armar som behöver förberedas inför nästa fettsugning.
Det är ju viktigt att få loss fettcellerna från bindväven och operationen sägs ge ett jämnare och bättre resultat om man kör LPG både före och efter men jag behöver också jobba på huden inför armoperationen då Klasmeyer varnat mig för min dåliga hudkvalité även på armarna.

Så vi får väl se hur Alliance klarar av att förbereda min kropp på nästa äventyr – hoppas på att marknadsföringen håller vad den lovar. Håller er uppdaterade här såklart med foton och texter.

 

Harmit_Lipokliniken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS