Jag är Lymf- och Fasciayogainstruktör!

Jenny Borg med diplom Lymf- och Fasciayogainstruktör

Jag är så himla glad och väldigt stolt över att numera kunna titulera mig diplomerad
Lymf- och Fasciayogainstruktör!
 


Whats ment to be…

Alltihopa började i december då jag såg en tävling på sociala medier som jag kände att jag bara SKULLE  vinna. Priset i tävlingen var en plats på utbildningen för att bli Lymf- och Fasciayogainstruktör. Och ibland är det ju som att saker bara faller på plats. För det blev som jag hade visualiserat. Några veckor senare stod jag som vinnare av en av kursplatserna hos Lymfyogainstitutet och jag blev såklart otroligt glad. 


Lymf- och fasciayoga passar alla

Jag har sen tidigare kommit i kontakt med Sensing-yoga vilket till mångt och mycket Lymf- och Fasciayogan påminner om. Det är alltså en yogaform där man jobbar mycket med rotationer och spiralande rörelser tillsammans med kroppsgäspningar som sträcker ut kroppen utan att påverka kroppens stretchreflex som kan skada kroppen.
Man skakar, gnussar och gungar också kroppen – något som våra lymfsystem ju älskar. Och det viktigaste av allt! Alla rörelser är med kroppen som guide! Det betyder att vi lyssnar varsamt inåt och endast gör det som känns bra för kroppen!  Och det faktum att kroppen bestämmer gör att den här yogaformen faktiskt passar alla, för den går alltid att anpassa och göra på sitt egna sätt. 


Utbildningen

Under utbildningen har vi yogat tillsammans i gruppen, läst kurslitteratur, haft ett skriftligt prov, hållt övningsklasser på egen hand och slutligen hållt klass för våra lärare och de andra deltagarna i samband med vår diplomering. Processen med övningsklasserna har varit väldigt lärorik och jag har efter varje gång utvärderat mig själv, tagit emot feedback från deltagarna, gjort om och förändrat. Att jag fått yoga extra mycket under utbildningstiden har haft en väldigt positiv effekt på både min kropp och sinne. Och det har varit otroligt glädjande att höra vilken positiv effekt yogan haft även på flertalet av mina deltagare. 


Kommande yogaklasser hos Leva med Lipödem

På grund av den fantastiska effekten den här yogan har på så många så kommer jag framöver erbjuda digitala klasser! Det betyder att vem som helst kan vara med – varifrån som helst! Du kan göra yogan hemifrån sängen, golvet eller kanske med hjälp av en stol. Hemifrån dig finns alla möjligheter att låta kroppen bestämma hur den vill ha det.

Yogaklasser hos mig kommer också alltid innefatta självmedkänsla på ett eller annat sätt. Det är ju nånting jag redan brinner för att försöka förmedla vikten av men har under utbildningens gång insett att är det nån gång det är bra utgångsläge att börja jobba med självsnälla tankar så är det verkligen under ett yogapass när man är så närvarande och bara är här och nu. 

Tanken är att börja hålla lite klassen redan nu under våren/sommaren och då såklart med fokus för er med lipödem. Hoppas ni vill vara med!

 

Ord från min kursledare

Slutligen vill jag dela med mig av några ord från min lärare Lise Benberg från Lymfyogainstitutet. Ord som rört mig till tårar.
Jag hoppas hon har rätt att jag med hjälp av den här utbildningen kommer kunna hjälpa fler till bättre hälsa.

/Jenny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS