Kompression beställd

Såhär kul kan det vara att försöka få på sig för trång kompression.

Såhär kul kan det vara att försöka få på sig för trång kompression.

I onsdags kväll fick jag hjälp av Pia att mäta ut min kompression som jag efter många om och men ska måttbeställa från Lipoelastic.

Vi började med att prova några andra modeller som hon hade i lagret men tyvärr så fick inte magen plats i dom heller.
Således var det bara till att börja mäta och jag tror tusan Pia skulle kunna göra detta i sömnen. Hon har absolut stenkoll på hur man ska anpassa måttagningen beroende på hur elastisk kompressionen är, och därmed hur hårt man ska dra åt.

För säkerhetsskull hade jag tagit med mig ett par gamla lipoelastic så hon kunde känna hur deras material beter sig. Dom ville ju gärna att jag skulle ge dom mått som stämmer efter operationen men eftersom det är så svårt att veta kom vi överens om att jag skulle beställa efter dom åtdragna måtten eftersom Lipoelastic har stor elasticitet i sitt material. 
Lite chanstagning är det ju dock trots allt då Pia inte känner till det materialet sedan tidigare så nu får jag bara vänta med spänning på den nya leveransen,. 

Vi passade också på att prata en del om dom riktlinjer som börjar ritas upp kring medicinska fettsugningar  här i Sverige och jag fick värdefull information om vad hon som lymfterpeut tycker kring hur många antal liter man kan ta utan ökad risk för patienetens hälsa osv. 
Tänk vad viktiga våra lymfterapeuter är när det kommer till att se helhetsbilden kring vår sjukdom. Med all sin erfarenhet dom besitter är dom guld värda. 

Och med tanke på guld så vill jag rikta den här veckans guldstjärna till dig Pia som rycker in och hjälper mig på det här otroligt osjälviska sättet. <3

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS