Kompressionstrassel

Vis från förra gången vet jag nu att kompressionen man får på sig direkt efter operationen är oerhört viktig.
När man har ont, är svullen och det stretar och drar överallt är det sista man behöver en kompression som förvärrar obehagskänslorna.

Skärmavbild 2017-09-26 kl. 16.02.43Jag hade inga som helst problem med min förra gången utan trivdes så bra i den så jag knappt ville ta av den och jag inser mer och mer att jag nog var lyckligt lottad.
Till den här gången tänkte jag därför att jag skulle köra ett liknande upplägg men det dröjde inte länge förrän jag stötte på patrull. När jag fick hem mina älskade lipoelastic visade det sig nämligen att jag inte kunde ha dom. 
Hur jag än försökt går dom verkligen inte att få ihop i magen och det är jättesynd för dom känns riktigt bra i benen. Men med tanke på att jag dessutom kommer bli ytterligare lite mindre på benen men inte på magen efter operation nummer 2 så kommer passformen alltså bli än sämre. 

Sedan tidigare hade jag och min lymfterapeut bokat in en tid 10 dagar efter operationen för utmätning av en ny som jag sen kommer kunna ha resterande 4-6 veckor, men när jag nu inte kunde ha mina lipoelastic satte tankarna igång hur sjutton jag skulle göra nu. Min egna lymfterapeut har inte så mycket vana av att mäta och därför har vi tidigare tagit hjälp utav ett proffs, Pia Bergholm från Medi, och hon kommer även vara med på det inplanerade mötet efter operationen för att allt ska bli korrekt mätt då.

Då min lymfterapeut inte har några tider alls över innan det är dags den 17 oktober så tänkte jag att min enda utväg istället blev att köpa kompression från kliniken.
Sagt och gjort mailade jag Klasmeyer med förfrågan om att köpa kompression därifrån men gick bet även där när det här svaret dök ner i inkorgen:

“Normally it’s much better if you bring your own compression, because we had really a lot of issues with the compression that are not fitting. The problem is, if we don’t have one that fits you well, the time is too short to get a new one for you.
So the best way is to test it in a shop or order it via the internet and get one that fits you well in advance.”

Där sprack min nödplan och för ett ögonblick fick jag lite panik vad sjutton jag skulle göra nu med bara en knapp månad kvar till operation.

Mitt i allt detta trassel så skulle Lipoelastic kliva in i bilden igen –  som en räddande ängel.
Det företaget har haft en fantastisk kundservice från dag 1 jag var i kontakt med dom och det bara fortsätter – allt från beställning till leverans är verkligen så proffsigt och om det skulle vara några problem löser dom det.. 
Den här gången svarade dom på mitt desperata mail om att den kompression jag hade beställt inte passade inom 24 timmar och inte nog med att jag fick förslag på vad som kunde passa mig bättre så erbjöds jag dessutom möjligheten att köpa måttsydd kompression från dom. Sååå himla bra! NU kan jag ändå få det materialet som jag älskade och den modell jag vill ha – men med mina mått.

Jag väljer vilken typ av kompression jag vill ha från det vanliga utbudet på hemsidan och dom lägger på en avgift på 50% på ursprungspriset för att få en måttanpassad – helt rimligt tycker jag.
Jag fick med en måttabell och noggranna instruktioner hur jag ska ta måtten, jag kan inte ta dom själv utan måste be någon annan mäta mig, ståendes. Dom vill också att jag helst skulle dubbelkolla måtten med min kirurg eftersom dom vill ha måtten efter operationen för att det ska bli så bra som möjligt.
Det sistnämnda är ju omöjligt att veta både för mig och även för Klasmeyer så där får jag väl helt enkelt chansa och ta bort en centimeter eller två på dom områden jag vet att vi kommer att ta. Man svullnar ju ändå så pass mycket efteråt så jag tror det är bättre att vara safe med att man kommer i den än att det blir för trångt. 

kompressionsma%cc%88tningRäddande ängel nummer två i den här historien är då återigen Pia från Medi som på sin fritid i morgon kväll ska hjälpa mig att ta mina mått så det blir korrekt. Vilken hjältinna!

Jag blir så tacksam varje gång det dyker upp proffsiga och omtänksamma människor i mitt liv, vi som kämpar med vård för lipödem att det är allt annat än vanligt så jag blir lite extra rörd varje gång det händer – det betyder oerhört mycket att känna att man i alla fall för en stund är i trygga händer då det är så mycket annat kring operationen vi måste ta egna beslut kring. 

Glad och med stora förhoppningar om att trasslet med kompressionen nu reder ut sig fortsätter jag med de andra sista förberedelserna – snart är det ju dags igen! 

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS