Lipödem på 1177

Infomationstext om Lipödem på 1177

Äntligen finns Lipödem på 1177!!!! 

Efter så många år av påtryckningar så har det alltså till slut hänt. Region Kalmar var först ut i somras att få till informationstext om Lipödem på 1177 och nu finns även information under Region Stockholm. Det här är så otroligt glädjande och ett väldigt stort framsteg vad gäller erkännandet av lipödem inom vården. 

Jag vet att SÖF med Margareta Haag i spetsen envetet kämpat för detta i flera år och det så fint att se hur långsiktigt arbete ihop med att flera organisationer jobbar tillsammans mot samma mål till slut ger resultat. Nu hoppas vi att detta hjälper våra övriga regioner att snabbt följa efter i samma fotspår och att grundläggande information om lipödem därmed kommer finnas tillhands oavsett var i Sverige du bor. 

Personligen ser jag detta som ett jättekliv i rätt riktning vad gäller framtida vård för lipödem. Utan information är det svårt att nå våra vårdkrav – men med information är nu en otroligt viktig grund lagd. 

Hur ser det ut i din region? Finns det någon som uppvaktar 1177 med syfte att lipödem ska finnas med där? Om inte kan du göra det som privatperson. 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS