LPG – min räddare i nöden!

Jag har inte riktigt hunnit uppdatera er med allt som rört sig i mitt huvud sedan min konsultation hos Dr. Klasmeyer. Jag fick ju lite tråkiga besked där att han inte kommer våga ta bort så mycket fett som han skulle önska på grund av min tunna hud. 
Det var på alla dom värst drabbade områdena han såg störst problem – framsida av ben på insidan av låren ner över knäna, baksida armar ner över armbågen och även magen där jag fick rejäla bristningar redan när jag var 15 år.
På grund av bristningarna så ville han inte ta nåt alls på magen vilket gör mig väldigt bekymrad eftersom jag ju har lipödemfett i buken också. Inte nog med att det blir en massa sjukt fett kvar i min kropp så oroar jag mig också rent utseendemässigt. Jag vill inte att resultatet ska bli att att jag efter operationen ska få en äpple-kropp istället för päron som jag identifierar mig med och har gjort hela mitt liv.

Nedslagen och ledsen efter det beskedet började då leta efter en lösning. Att kompressionen efter operationen är viktig för hudens återfästning förstod jag men det slog mig också att jag skulle fråga mina duktiga LPG-tjejer på Anna Skin Care and Beauty om hjälp eftersom det jag hört om LPG från början är att många går på det just för att strama åt huden och göra den mer spänstig.
Sagt och gjort så frågade jag nästa gång jag var där och jag blev såååå glad när svaret kom. Självklart kunde dom hjälpa mig med det!!!
LPG har nämligen från start blivit känt för sina goda resultat på att reducera överbliven hud efter bland annat GBP-operationer.

Den här bilden finns i ett magasin om LPG. Nu kanske man ska ta det med en nypa salt men jag kände att loppet inte är kört i alla fall. Det finns hopp för min hud!

mage

 

När vi startade igång min LPG-behandling så hade vi operationen som mål och därför har vi jobbat på att lösa upp som mycket som möjligt underifrån. De fettceller som sitter fast i bindväven går ju inte att ta bort under operationen och därför har fokuset legat på att lossa på så mycket det bara är möjligt för att på så vis kunna få ett bättre resultat av operationen.
Redan innan vi började så fick jag veta att man under den första tiden kan uppleva det som att huden faktiskt ser värre ut än innan för att man lossar liksom på allt där under och rör runt det istället för att jämna ut huden, som de allra flesta söker sig till LPG:n för.
Jag märker att många av dom hårda områdena under min hud, speciellt på benen, har reagerat på den här behandlingen och blivit betydligt mjukare. Det betyder tyvärr också att benens struktur har blivit lite sladdrigare.

Men vi har också jobbat en del med dränage så utseendemässigt är det inte mindre eller färre gropar men däremot har omfånget blivit mindre – speciellt runt mina knän som jag numera faktiskt ser kanterna på. Jag ser det tydligt när jag sitter ner och håller benet i en vinkel rakt framför mig, däremot så trillar det ner över knäna igen så snart jag ställer mig upp 😛
Men när jag sitter så syns alltså konturer av mina knän som det aldrig gjort förut. Jag tror jag berättat om det förut men nuförtiden tycker jag det är svårt att raka mina ben eftersom kanterna på knäna står ut, där har det ju bara varit runt och bulligt förut. Ett nytt problem jag gärna står ut med 😛

Jag märker också av dränaget på mina vader där muskler som jag inte sett på flera år har kommit upp till ytan och även mina armar har påverkats så att jag känner mina muskler liksom närmare huden. Innan var det som en stor gummimadrass emellan.
Och den kanske allra största skillnaden är faktiskt om man klämmer ihop huden. Förut var där fullt av gropar och det räckte att jag sträckte ut huden så såg jag groparna där under, nu är jag nästan slät – vilken skillnad!
Jag är lite ledsen att jag inte har någon före-bild på detta för det hade varit kul att kunna jämföra.

 

                                                        Vadmuskel   Knä, rakt   tryck-efter-lpg

 

Den här kuren som jag fått har alltså gått ut på att lösa upp alla fibroser och fettceller som sitter fast i bindväven och den har då tyvärr gjort väldigt ont – mer och mer smärta har tillkommit ju närmare ytan mina “riskorn” kommit. Något förvirrande då man ibland hör att “LPG ska inte göra ont”. Jag frågade om detta och fick förklarat för mig att det gööööör ont om man har problemområden som behöver lösas upp men att det inte gör speciellt ont när man kör det estetiska programmet. 

 

Efter beskedet hosnb_lpg Klasmeyer och min rädsla över att han inte ska kunna ta bort så mycket han egentligen önskar ledde alltså fram till en ny behandlingsplan. Vi har nu sen några veckor tillbaka bytt taktik och gått över på det hudåtstramande programmet istället, och oj vilken skillnad det blev. 
Det gör knappt ont alls utan det känns nästan som en helt ny form av behandling. Jag inser ju nu hur viktigt det är att man verkligen pratar igenom behandlingsplanen med sin LPG-terapeut innan man drar igång så man vet vad tanken är att man ska uppnå och att man inte får fel förväntningar.

LPG är ju ingen mirakelmetod så till vida att det syns skillnad efter bara några gånger utan man måste jobba med det en stund och man får inte tro att det ska bli förbättrad hudkvalité och förminska celluliterna om man jobbar på att lösa upp och vice versa.
Dessutom är det viktigt att man sköter sin kost och träning så att alla delar kan arbeta tillsammans. Gör man bara LPG men inte äter bra så kan man inte förvänta sig så stora resultat. Likaväl så gäller det att underhålla förbättringen efter en kur så att man inte bara slutar för då är det stor risk att problemen kommer tillbaka. Behandling minst en gång i månaden rekommenderas för att underhålla, och det kan jag känna igen mig i från när jag för några år sedan gick på LPG regelbundet två gånger i månaden, att det räckte för att hålla i det fina resultatet. 

 

Vi tog kort precis i början och sen efter ca 15-20 behandlingar och det har inte blivit nästan nån skillnad strukturmässigt på benen utan som jag skrev ovan så är det mer omfånget jag märkt det på.
När jag står upp så märker jag att området på insidan av låren strax ovanför knäna har blivit mindre, det har nästan bildats ett litet mellanrum där nu. Men vad som är tydligast är att det hänt en del på höfterna och mage, antar att förändringen börjar ovanifrån för att så småningom ge effekt även på benen. 

lpg-20-behandlingar

 

Sen det här fotot togs har jag alltså fått hudåstramande behandlingar och det har redan hänt grejer, ser fram emot att visa er sen. Och jag hoppas nu verkligen att det ger resultat även på hudens elasticitet så att Klasmeyer ska våga ta bort så mycket fett han egentligen vill. Vi har till februari på oss, exakt två månader idag. Spännande! 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS