Malou – here we come!

Vilken underbar dag!

Jag är så innerligt glad ända in i själen så jag minns inte när jag ens kände såhär senast.

I dag har jag fått klartecken att “Efter Tio” ska ta upp lipödem och jag, Sue Mellgrim och Leif Perbeck ska medverka och berätta om sjukdomen.
Inspelningen sker den 6 februari, dagen innan jag reser till Tyskland för min operation, och jag kommer berätta om lipödem från ett patientperspektiv och Sue och Leif får berätta om det rent medicinska. 

Jag har varit i kontakt med redaktionen två gånger tidigare och ena gången blev det avbokat så därför är jag nu sådär barnsligt glad att det äntligen blir av. 

En stor anledningen till min starka glädje är att målgruppen är så perfekt i ett sånt program som Efter Tio, tänk så många vi kan hjälpa genom att få berätta och synas där.
Jag vet ju själv hur mycket diagnosen betytt, att få ett svar på varför kroppen är som den är, och det hoppas jag verkligen att vår medverkan i programmet ska kunna leda till för långt många fler nu. 

Det känns dessutom fantastiskt att få bli tagen på allvar och att vi ska få berätta om den vardag vi lever i, den vardag som de flesta av oss är så bra på att dölja och inte prata om för vi inte vill verka gnälliga osv. 

När det så ofta känns som att vi simmar i kvicksand och inte kommer nånstans med vårt ihärdiga arbete känns det här som en fantastisk vinst.
Och som jag skrev i mitt inlägg på nyårsafton, bara vi inte ger upp och fortsätter jobba kommer det att lossna – förr eller senare – och det här är banne mig ett stort steg på vägen. 

Malou och världen – here we come! 

 

20170124_170530

Lycklig tjej i dag!

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS