“Man hör ju om lipödem överallt nu”

Ja, det var en kommentar jag nyligen fick av en vän och faktum är att det häääänt så mycket vad gäller medias inställning till att uppmärksamma lipödem.
Bara den senaste veckan har jag blivit kontaktad av tre olika personer angående artiklar i tidningar, det märks verkligen att allt vårt arbete för att sprida information börjar ge resultat.

Jag har medverkat själv i en artikel som kom ut i Aftonbladet igår, jag har försökt vara tydlig med hur operationen förändrat mitt liv så att politiker och vården ska få upp ögonen för att detta ska vara ett alternativ som patienten själv ska få välja om man vill göra eller ej. 

Jag har också medverkat som SÖF:s representant i en artikel för NSD Boden och den kommer ut här i dagarna.
Sen har jag också fått en förfrågan om det finns i någon i trakten kring Bollnäs eller Ovanåker som vill ställa upp och berätta om sitt liv med lipödem för ett personporträtt i tidningen. Om du är intresserad av att vara med så kontakta gärna mig på info@intemittfel.se så förmedlar jag kontakt. 
Nyligen hade Jönköpingsposten gjort ett superfint reportage med bland andra Maria Thunberg som också medverkar i filmen jag nyligen gjort klart från sommarens lipödemdemonstration.

Att vi nu får mycket uppmärksamhet i media är något som glädjer mig enormt mycket då det är jag arbetat för under dom här två åren jag engagerat mig i frågan. Jag tror ju på att vi kan påverka som mest är vi när många och när problemet är känt – vem ska annars lyssna på oss?

Med det sagt hoppas jag att ni allihopa tar några timmar av er tid och engagerar er i 2018 års lipödemdemonstrationer under internationella lipödemmånaden juni – här i Stockholm blir det den 9 juni och det är verkligen ett tillfälle att kunna göra sin röst hörd och visa att vi inte tänker acceptera att bli nonchalerade mer.
Att läkarna inte tror oss och hur många av oss blir behandlade är oförsvarbart!
Jag hoppas verkligen att det blir tredje gången gillt och att vi blir många i år. Vi har varit kring 10-15 kvinnor tidigare år men nu hoppas jag på minst det dubbla.

Skriv in det i kalendern och låt din ilska över vår brist på vård vara din tändvätska till engagemang i frågan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS