Inför mitt första möte med PT-Micke har jag blivit ombedd att skriva ner allt jag äter och dricker så att han kan se hur min vardag ser ut och kan komma med förslag på förbättringar.
Nedan följer mitt matschema dom senaste nio dagarna. Det har som vanligt varit en fullsmockad tid med massor av jobb både på jobbet och sen på fritiden. Det gör att jag har extremt lite tid över till att laga mat och ibland får det bli nödlösningar. Jag håller i alla fall alltid min totalt glutenfria kost och gör så gott jag kan i övrigt, men det blir ofta samma mat flera dagar i rad eftersom det är det jag har hunnit laga helt enkelt.
Såhär har det sett ut:
Måndag (ledig)
Frukost kl.10 Omelett på två ägg och halvt paket bacon, lök, paprika, tomater med te
Lunch: 15.30 Två kotletter med broccoli, sockerärtor och två matskedar pepparsås
Mellanmål: 17.00 En persika (sugen på sött efter maten men väntade tills 17.00)
Kvällsmål: 21.00 Te och fyra bitar 90% choklad (sugen på nåt till te:et)
Tisdag (jobb 04-12)
Frukost: 05.00 Kvarg med 1 äpple. Te
Frukost nr.2: 07.30 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 11.30 Två kotletter med broccoli, sockerärtor och två matskedar pepparsås
Middag: 17.00 Kyckling med grönsaker i ugn – broccoli, sockerärtor, bambuskott, vattenkastanjer, paprika, rödlök, champinjoner, chili, vitlök och cashewnötter. Ett glas ramlösa med smak.
Kvällsmål: 19.00 Te och två bitar 90% choklad (sugen på nåt gott direkt efter middag och på kvällen)
Sömn: 22- 02.30
Onsdag (jobb 04-12 och sen 16-18.30, däremellan på resande fot)
Frukost: 04.30 Kvarg med 1 äpple. Te
Frukost nr.2: 08.30 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 10.30 Kyckling med grönsaker i ugn
Mellanmål: 10-15 st cashewnötter
Middag: 15.30 Sallad med kyckling, mozarellaost och vitlöksdressing (ica-sallad på språng)
Kvällsmål: 22.30 Kvarg med hallon, te
Sömn: 20- 02.30
Torsdag (jobb 04-12)
Frukost: 03.30 ett halvt paket bacon, en halv lök, 2 stekta ägg
Frukost nr.2: 08.30 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 10.30 Kyckling med grönsaker i ugn
Mellanmål: 14.00 en näve cashewnötter och en liten daim (jättehungrig och daim fanns i lokalen där jag var – enkelt att ta till hands när energin tröt)
Kvällsmål:18.30 Sweet chili-kyckling och grönsaker med ris (tokhungrig och jättetrött efter en väldigt lång dag med lite sömn inför morgonpasset så köpte jag färdig mat på vägen hem)
Sömn: 23- 02.30
Fredag (jobb 04-12)
Frukost: 04.15 Kvarg med 1 äpple. Te
Frukost: 08.00 2 ägg, några skivor korv, ost, paprika och lite philadelphiaost + en tallrik med keso och ett 1/2 päron. Te
Lunch: 11.00 Resten av sweet chili-kycklingen från gårdagen
Middag: 17.00 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, , rödlök, fetaost från get, cashewnötter
Kvällsmål: 00.30 1 banan, 1 persika, 2 bitar 70% choklad, 1 flaska vitamin well (efter 3 timmar dans)
Sömn: 20.30- 02.30
Lördag (ledig men på loppis från 9.30 och hemma vid 19)
Frukost: 09.00 2 ägg med halvt paket bacon och lök
Mellanmål: 11.330 1 banan
Lunch: 13.30 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, , rödlök, fetaost från get, cashewnötter
Mellanmål: 19.00 Kvarg med blåbär och hallon
Middag: 21.00 Bönpasta med färska kantareller, fläskfilé, lök och risgrädde
Efterrätt: 22.00 Blåbärspaj med soya-vaniljkräm (hade massor av färska blåbär och ville baka på dom)
Sömn: 02- 08.30
Söndag (jobb 9-20)
Frukost: Pannkaka på 1 banan och 2 ägg, med blåbär och rostade kokosflingor
Lunch: Lunch: 13.30 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple
Middag: 21.00 Bönpasta med färska kantareller, fläskfilé, lök och risgrädde
Kvällsmål: Blåbärspaj med soya-vaniljkräm (rester från gårdagen, ren och skär “unna mig för att det var galet gott” )
Sömn: 01.30 – 07
Måndag (jobb 9-22)
Frukost kl.8 Kvarg och jordgubbar
Mellanmål: 10.30 1 banan
Lunch: 13.30 Köttfärsbiffar med sallad och coleslaw
Middag: 19.00 Lax med sallad – romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple. Efteråt te med två bitar 90% choklad
Sömn: 01-07
Tisdag (jobb 9-22)
Frukost: 08.00 Bananpannkaka med kokosflingor och blåbär
Lunch: Grillad kyckling med en sallad gjord på romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple och köpt coleslaw
Mellanmål: Kvarg med färska jordgubbar
Middag: 3 bitar fläskytterfilé med en sallad gjord på romansallad, ruccola, paprika, tomater, fetaost från get, äpple och köpt pepparsås
Kvällsmål: Te
Sömn: 01-07
Förstår av veckans meny att du gillar kött, men kroppen vänjer sig så småningom om. Den får lära sig gilla någon annan bra proteinkälla också. Måste vara svårt planera måltider då du har oregelbundna tider, jag skulle aldrig klara av att jobba som du! Fint du lagt upp med bilder. Du kommer klara detta bra eftersom du är så motiverad ??
Ja, jag gör ju det. Mycket hänger kvar sen min LCHF-tid också då jag är van att äta någon form av kött med grönsaker.
De här nio dagarna blev det kanske lite ovanligt mycket kött men fisk och kyckling äter jag en del av också, men behöver brädda det ännu mer. Jag fortsätter att fylla på i listan under en längre tid nu så Micke får en bredare grund att utgå ifrån.
Nej, det är knepigt när man jobbar natt/morgon och så långa pass som jag gör. När jag jobbar 9-22 några dagar i rad är det omöjligt att hinna med att laga mat till dagen efter. Därför blir det ofta samma mat flera dagar i rad.
Tack, jag försöker vara så tydlig som möjligt här så ni också kan ta del av dom förändringar jag ska göra. Det kanske är fler som äter som jag och kan snappa upp lite tips.
Jag tror inte det kommer bli så himla stora förändringar så det kommer nog absolut gå bra, tack för peppning.
Kram!