Media

Så sakteliga börjar media vakna till liv och lipödem uppmärksammas lite varstans.
Sen några månader tillbaka har en artikel om min lipödemresa legat klar för publicering i en tidning och nu ska den äntligen ut i nästa nummer.

Så i veckan som gick blev jag uppringd av en av tidningens fotografer som ville boka in tid för att fota mig och mina ben.
Hon ville att vi skulle ta bilden på mig på stranden iförd bikini. BIKINI??? I ett tidningsuppslag? Mitt hjärta frös till is en sekund när hon sa det.

Jag som knappt satt min fot på en allmän strand på flera år ska nu posera halvnaken med alla mina “fel och brister” inför en fotograf. Jag måste ju säga att det inte känns helt bekvämt.

Jag har ju valt att publicera bilder på min kropp här på bloggen men det känns lite annorlunda då det är en specifik målgrupp som söker sig hit. Nu ska bilden, min kropp, visas upp för allmänheten – det är nånting helt annat.

Så nu sitter jag här i solskenet på min uteplats och inväntar fotografen med en stigande nervositet i magen. Men även om det känns jobbigt och utmanande så står jag ju fast i min övertygelse om att vi måste synas för att få hjälp.

Och dessutom hoppas jag att medverkande i media kan betyda att fler får vetskap om sin sjukdom och då får det vara värt lite fjärilar i magen.

Instagram
Facebook
YouTube
RSS