Ny operationskompression

Efter mitt förra inlägg om operationskompression har ytterligare några frågetecken dykt upp som jag inte tänkte på först.

Det är många som har problem med svullna fötter efter operationen och därför är det viktigt att ha kompression även där. På grund av det beställde vi ju en kompressionsstrumpbyxa med hel fot till mig, men nu har jag fått tips från andra som opererat sig att det kan vara bra att ha öppen fot så man ser färgen på fot och tår.

Jag fick också besked av Klasmeyer att vi ska operera magen också, hoppas han står fast vid det när han ser den live också, och jag kände mig då inte säker på att den kompression jag har är tillräcklig för att hålla in allt och jag tror även att den är lite för låg. 

Skärmavbild 2017-01-23 kl. 12.25.46

Därför har jag nu beställt ytterligare en kompression från lipoelastic.com som har all möjlig kompression att välja på och det verkar vara av hög kvalité.
Jag valde en variant som heter VB Variant som är en kroppskompression som går från ankel och hela vägen upp till brösten.
Den har reglerbara axelband, öppning i grenen, öppna tår och framförallt hakar vid magen så jag kan anpassa trycket med dom. Med den här kompressionen tror jag magen får det stöd den behöver (hoppas den passar bara) och för att även mina tassar ska få det stöd dom behöver beställde jag knälånga kompressionsstrumpor som jag tar ovanpå. 

Kostnad för den här varianten blev ca 1 200:- och dom kommer levereras inom fyra dagar.

Nu lägger jag tankarna på kompression åt sidan och ska istället försöka hitta nån lämplig lösning på skor som jag kan ha på vägen hem, plastpåsar funkar väl om inte annat 🙂

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS