Onda vader

Smärtan i mina vader har som jag tidigare beskrivit eskalerat den här sommaren och efter min tuffa jobbhelg passade det därför väldigt bra att jag hade en inbokad massage idag.
Jag har fått kontakt med en superbra massör som arbetar på mitt jobb och det gör det hela väldigt enkelt för mig att faktiskt få till – ingen extra restid osv. Jag kom till henne första gången i somras då jag hade dansat i en vecka i sträck och inte varit så duktig på att lyssna på kroppen, och min kropp mådde därefter.

Vi har sedan start fokuserat på att försöka få igång cirkulationen i mina vader/ben och även jobbat med att få dom stela rumpmusklerna att släppa lite och kroppen har svarat bra så till vida att jag känt att vaderna blivit mjukare och inte varit lika stabbiga. Dock har smärtan i dom inte blivit märkbart bättre och jag har märkt att dom blir aningens bättre när jag vilar men blir direkt värre av väldigt lite ansträngning.

I dag hade jag och massören ett extra spännande möte oss emellan då våra respektive känslor kring hur mina ben egentligen mår och känns stämde väldigt bra överens.

När hon hade känt igenom benen konstaterade hon att musklerna var fortsatt mycket mer avslappnade men att det mera kändes som att det är problem med bindväven än själva musklerna. 
– Det är nästan som att musklerna inte får plats, förklarade hon.

Döm om min förvåning när hon satte ord på precis det jag själv upplever. Jag berättade för henne om hur jag i mitt senaste blogginlägg beskrev smärtan som att mina muskler hade växt explotionsartat och inte längre får plats där inne och försöker tränga sig ut mot huden genom vävnaden.

Vi pratade vidare om detta och hon nämnde att på det sättet hon kände av benen och även det jag bekräftade att jag kände påminner mycket om hur patienter med fibromyalgi beskriver sina smärtor. 
Den kommentaren framkallade ännu ett förvånat uttryck från min sida då jag ju vet att det är väldigt vanligt sammankopplat med lipödem och fibromyalgi. Det pratats ju till och med om att många kvinnor med fibromyalgi kanske inte har det utan “bara” lipödem.

kompressionDet slår mig hur fantastiskt det är när man hittar en sån kunnig och inkännande massör. Hur mycket det betyder att ha nån som inte bara lyssnar och förstår vad min kropp kämpar med utan också känner av den så pass bra så hon och jag upplever precis samma sak –  trots att hon är utanför min kropp och jag i den.

Jag ska fortsätta försöka ta hand om mina vader så gott jag kan och nu när hösten kommit är det ju dessutom lättare att använda kompressionen. Men jag ska framförallt hem och läsa på om bindväv och hur jag kan göra för att få den att lossa lite.
Passande nog så beställde jag en foamroller igår så den kommer nog väl till pass framöver

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS