Östergötlandsbor sökes!

Det är ju lätt att tycka att det går väldigt segt vad gäller vården för lipödem i Sverige men det händer lite saker ändå och det känns som att det bubblar under ytan lite varstans.

En sådan bubbla och en mycket glädjande nyhet nådde mig för någon dryg vecka sedan då jag fick kontakt med Peter Nolinge, politiker i Östergötlands län, och som sitter i en av Regionens Brukardialoger. 
Dom har nämligen fått i uppdrag att nästa år jobba med lipödem och i det arbetet ingår då att i slutet av året komma med förslag på förbättringar kring diagnosen som sedan lämnas till Hälso – och sjukvårdsnämnden.

Tillsammans med sex andra politiker söker därför nu Peter med ljus och lykta efter kvinnor boendes i Östergötlands län som är villiga att bli intervjuade.
Arbetet kommer att påbörjas efter årskiftet men redan nu behöver dom hitta ER som kan berätta om vår sjukdom och hur vi har det. 
Så snälla ni – ta er chans nu och påverka vården i ert län. Det kommer naturligtvis vara en lång process och det tar tre år innan detta kan implementeras, men någonstans ska man börja och det är en väldigt bra start att berätta hur situationen ser ut just nu. 

Ni som bor i länet kan höra av er till Peter på följande adress:
peter.nolinge@regionostergotland.se

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS