Planeringsmöte

Planeringsmöte_aprilIdag har jag varit på planeringsmöte och mitt första styrelsemöte med Svenska Ödemförbundet (SÖF). En lång dag med många punkter på agendan men oj vad fort tiden går när man har mycket att gå igenom och ta ställning till.

Som ny i föreningssammanhang är det verkligen slående hur extremt mycket jobb det är med paragrafer och byråkrati.

Förutom tio stycken lokalföreningar behöver SÖF anordna aktiviteter på sju olika områden för att ens ha möjlighet att kunna söka statsbidrag.

Att få ett statsbidrag skulle innebära ekonomiska möjligheter att göra betydligt mycket mer jobb för våra medlemmar än vad som är praktiskt möjligt i dagläget då alla jobbar ideellt och utifrån sina egna förutsättningar.

Jag har massa idéer jag vill förverkliga via SÖF och jag har idag tagit på mig uppdrag som framförallt har med media att göra. Eftersom jag jobbar med det så är det ett naturligt val för mig och jag ska göra mitt allra bästa för att hjälpa SÖF så att SÖF kan hjälpa oss patienter.

Jag tog också på mig att planera för den internationella lipödem-månaden juni och jag och Nina, min ledamot-kollega i styrelsen, har idéer på en kampanj under hela månaden.

Vi tänker då kickstarta kampanjen onsdagen den 1:a juni och för att det eventet ska bli lyckat behöver vi er patienters medverkan. Så sätt gärna en liten bock i kalendern onsdag den första juni så länge så återkommer vi när vi vet mer.

Och gå gärna med i SÖF om ni inte redan är medlemmar. Vi behöver bli fler för att bli starka och känner du att du har kraft att jobba för att förändra vår situation är all hjälp välkommen, liten som stor.

Instagram
Facebook
YouTube
RSS