Rapport Lipödem Östergötland

För ganska exakt ett år sedan skrev jag ett inlägg om en förfrågan jag hade fått av en landstingspolitiker i Region Östergötland, Peter Nolinge. Han sökte kvinnor med lipödem för intervjuer till en rapport som skulle resultera i förslag på förbättringar kring diagnosen Lipödem och sedan lämnas till Hälso – och sjukvårdsnämnden.

I förra veckan fick jag den färdiga rapporten skickad till mig och det gör mig glad att se att rapporten är fylld av många citat från er som ställde upp och berättade om er livssituation. I övrigt tycker jag att det är mycket intressant läsning och tycker ni alla ska ta er tid att läsa den. 
Ni som jobbar i andra regioner kan hänvisa till rapporten och be era landstingspolitiker att göra något liknande. 

Tack till er som ställde upp på intervjuerna – det går sakta men säkert framåt vad gäller kunskapsläget kring lipödem i Sverige. 

Behovsanalys Lipödem 2018

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS