Se till att synas!

 

För att vi ska kunna öka kunskapen hos både läkare och hos våra medmänniskor är det viktigt att vi inte gömmer oss längre. Vi måste ut i ljuset och visa att vi finns. Allt för många har aldrig hört talas om lipödem och det är vi som måste berätta för dom.

Berätta för alla ni känner, prata om det med vårdpersonal, grannen, massören, frisören osv…

Ett sättarmband_söf att visa att vi finns är SÖF:s fina armband. Det kostar 110:- och du kan beställa det på deras hemsida. När man bär det kan folk nyfiket fråga vad lipödem är och då blir det ett jättebra tillfälle att berätta. Precis i början när jag förstått att jag hade lipödem skämdes jag nästan lite för att säga vad jag led av för sjukdom, och det kändes inte alls självklart att visa det på ett armband, men det är en process man går igenom och det tar olika lång tid för alla att förlika sig med det.

Nu skäms jag inte alls. Och varför skulle jag göra det… så här ser jag ut, jag har en sjukdom. Om jag skulle se ut efter hur jag ätit och tränat under stora delar av mitt vuxna liv skulle jag nog vara en riktigt vältränad 38:a typ… Det du Katrin Zytomierska som tror att alla överviktiga människor sitter hemma och bara “trycker i oss mat”.

Men nu är så inte fallet…

Och om jag inte vill gå omkring i kompressionskläder varje dag i resten av mitt liv, eller kunna ha människor i knät utan att skrika av smärta eller faktiskt kunna leva nån dag eller två utan att vara smärtpåverkad så måste jag göra allt JAG kan för att påverka vår vård i Sverige.
Du kan hjälpa till genom att göra det just DU kan.

Köp armband, prata om vår sjukdom, sprid information för glatta livet – Först när vi syns kan vi åstadkomma förändring. Vi har lidit i det tysta allt för länge!

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS