Skriv på för lipödem!

Nästan varje dag hör jag historier om kvinnor i vårt land som inte får någon som helst hjälp med sitt lipödem.
Dom träffar läkare som är nedlåtande, dom träffar människor som beskyller dom för att vara feta. Vissa träffar läkare som förstår att det är nåt annat fel än “bara” övervikt men vet inte vart dom ska skicka sin patient, vissa tar lån på sina hus och offrar hela sin privatekonomi för att kunna resa till Tyskland och genomgå den efterlängtade WAL-operationen.

Operationen har visat sig ha mycket god effekt på kvinnor med lipödem då patienten blir av med stora delar av sin svullnad, radikalt minskad smärta och behöver inte längre bära kompressionsplagg varje dag för resten av livet.
De behandlingsmetoder som finns i Sverige skulle hjälpa många och framförallt förhindra att lipödemet utvecklas och blir än värre – ett lipolymfödem.

Det är bara ett problem – kvinnor med lipödem har inte rätt till den vården.

Att vi tvingas leva såhär gör mig så extremt upprörd och därför har jag nu skrivit en petition för att öka chanserna att riksdagsmotionen ska godkännas. Det är orimligt att vi ska ha det såhär och all förändring börjar med engagerade människor.

Här är länken som ni kan kopiera in på era sociala medier eller maila till politiker, tidningar osv.
Skriv på! Rätt till vård för personer med lipödem

Snälla! Sprid namninsamlingen till alla ni kan och be era nära och kära att skriva på för vår skull.
Även om vi aldrig kan bli helt friska från denna kroniska sjukdom så kan vi i alla fall med rätt till behandling få en liten del av våra liv tillbaka,

Med kärlek!
/Jenny

Instagram
Facebook
YouTube
RSS