Spabesök med lipödemsystrar

Lipödemdamer utanför Hagabadet

I söndags hade vi en fantastisk dag då vi var en grupp kvinnor med lipödem som tillsammans besökte Hagabadet Älvstranden i Göteborg. 


Idén till träffen kom efter att jag själv varit på spa i början av året och fått en på tok för liten badrock. När jag skrev om detta på mitt instagram-konto bekräftade många av kommentarerna hur vanligt det är att personer med lipödem undviker att vara på platser där man behöver visa sin kropp. Så kan vi inte ha det, tänkte jag och bestämde mig för att arrangera en träff där vi tillsammans kunde ta oss an det som känns utmanande. Nu var det inte alla som var med i söndags som upplevde det jobbigt att visa sig utan de hade valt att komma med för att få njuta av spa ihop med likasinnade.

 

Kvinna med lipödem i stor badrock på spa

Lipödem-spa

Dagen startade med gemensam lunch för att hinna lära känna varandra lite innan det blev spa-dags. Vi fick sen ett varmt mottagande och blev tilldelade varsitt spa-kit, inklusive stora badrockar som jag specifikt hade bett om. Så att alla kunde känna sig så bekväma som möjligt.

Inne på spa-anläggningen njöt vi sen av fotbad, gungande och rogivande bäddar, olika typer av bad och bastubad. IR-bastun stod lite extra i centrum såklart då vår patientgrupp ju ofta mår riktigt bra av IR-behandling. För flera i gruppen var det första gången de fick prova på det. Cred till Hagabadet Älvstranden som utökat sitt bastu-utbud även med IR. Hoppas fler spa-anläggningar hänger på den trenden framöver. 

Under dagen fick vi ordentligt med tid till samtal och många delade med sig av sina erfarenheter till varandra och flera uttryckte tacksamhet över att ha fått så fina tips av de andra. När vi vände hemåt var det dessutom med många skratt rikare, för riktigt roligt hade vi. 

Det kändes väldigt fint att kunna göra detta tillsammans och även för mig som arrangör så kändes det som en mycket positiv upplevelse. Även om jag går på spa annars också så blev det faktiskt en helt annan sak att göra det i ett tryggt sällskap. 

 

Spabesök med lipödemsystrar

Fler spa-träffar framöver

Hagabadet Älvstranden var ett väldigt bra val för den här träffen då det fanns flera mindre rum och var en väldigt lugn och avslappnad stämning. 

Nästa spa-träff var tänkt att äga rum i Stockholm den 9/4 men det kommer bli ett annat datum och även annan ort. Mer info kommer om det både här och på instagram. Det finns även en tanke på att försöka ordna något i Skåne framöver. 

Vill du ordna spa-träff på din ort får du gärna skriva ett önskemål om det så kan vi se vad vi kan göra!

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS