Testkanin Wonder

Behandling för lipödem med Wonder.

Under senaste veckorna har jag varit med i en studie på Tumba Lipokliniken med deras nya maskin ”Wonder” som jobbar med att bygga muskler och bränna fett. Man behandlar fem olika områden under varje session och det är ungefär som ett träningspass, fast man ligger ner på en bänk under tiden. Maskinen får musklerna att kontrahera långt fler gånger än vad som är möjligt under ett normalt träningspass och det är därför man får snabbare resultat vad gäller musklernas uppbyggnad.

 

Behandling av lipödem med Wonder

Under prov-tiden på 4 gånger har vi kört rumpa och mage varje gång och sen varierat triceps/biceps och olika ställen på låren. Efter de 20 minutrarna av träning är klar avslutas behandlingen med ett lymfdränerande kortprogram. Min upplevelse av dessa träningstillfällen är att det inte är speciellt jobbigt trots att man behöver aktivera musklerna själv också, vet att en del svettas hej vilt under passet men så har det inte varit för mig. Jag har inte heller fått någon speciell träningsvärk men trots det känns det som att musklerna liksom väckts till liv på ett djupare plan än vad jag kan åstadkomma själv med min vanliga träning.

Mest synbart resultat har jag fått på armarna där triceps har poppat upp och blivit rejält större (vi tog tyvärr inte några förebilder på armarna) och jag upplever det också som att det fungerat huduppstramande. I övrigt syns en del skillnad på magen och jag märker av att jag tappat en del i omkrets på mina lovehandles och även att rumpan blivit lite mer hjärtformad istället för en rektangel 😛


Före och efterbilder mage vid behandling av lipödem med Wonder

Känslan i kroppen har varit väldigt bra efter behandlingarna så nu har jag beslutat mig för att fortsätta. Jag har köpt ett paket på 8 gånger och har en tydlig plan med vad jag vill fokusera på framåt.

 

Ryggvalkarna nedanför bh:n


Jag har en hel del svårigheter med smärta i min rygg och har rehabat den med fysioterapeut i två år nu, det går sakta men säkert framåt. Däremot har jag ett relativt nytt problem och det är att fett/lymfvätskevalkarna nedanför bh-bandet växt mycket sedan mina operationer och de orsakar i sin tur smärta längs med hela ryggen då lymfflödet stryps. På senaste tiden har jag ägnat massa av tid åt att hitta bättre bh:ar som inte stryper lymfan, men mer om det i ett annat inlägg, så nu tänker jag att jag med hjälp av Wonder kan förbättra flödet och musklerna och kommer framöver att placera några av sensorerna där istället för exempelvis armarna. Hittills har vi alltså inte haft några sensorer placerade på valkarna men ändå har det skett en liten förändring där. Målet är att kunna läsa hela texten på tatueringen igen 🙂 

Före och efterbilder mage vid behandling av lipödem med Wonder

 

Benmuskler höger sida


Jag har sedan barnsben gått mycket inåt med mig högerben vilket jag de senaste 5 åren jobbat på att åtgärda. Jag har då upptäckt att min höger skinka är betydligt svagare än vänster och att muskeln som sitter på insida knä inte är aktiverad alls på höger ben medan den på vänstra är pigg och alert. Detta har jag också lagt en del rehabtid på men knämuskeln är oerhört svårpåverkad och det går extremt långsamt att få den starkare. På de nya behandlingstillfällena kommer vi därför testa och se om Wonder kan väcka “knämuskeln” till liv. Jag tror säkert att ben med mer liksidig muskelfunktion kan lindra en del av mina ryggbesvär, kanske framförallt i ländrygg.

Sammanfattningsvis ska det bli intressant att se vad dessa ytterligare 8 gånger kan göra för min smärta och min hälsa i stort. Jag tänker att detta kan vara ett bra komplement till övrig träning och kanske framförallt en kanongrej om man har svårt att röra på sig pga ett alltför smärtande lipödem. Vore intressant att höra hur ni andra som också provat maskinen upplevt det och om ni blivit hjälpta i er smärta och/eller känner er starkare i vardagen.

Jag återkommer efter mina nästa 8 gånger är avklarade och ger rapport om hur det gått 🙂

 

 

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS