Utflykt

I går var jag och fem andra tjejer från vår lipödemgrupp på facebook iväg på en härlig skärdgårdsutflykt.

Ressödra grindaan gick till ett Grinda i vacker sommarskrud och när vi gick iland välkomnades vi av ett strålande solsken. Vi tog en kort promenad från södra grinda till öns värdshus där vi slog oss ner på terrassen för att äta en god lunch.
Samtalen kretsade såklart mycket kring lipödem. Vi pratade om våra olika typer av smärtor, delade med oss tips om träning och kost, vi pratade om rädslan för att återuppväcka ätstörningar på grund av för återhållsam kost och farhågor och besvikelse kring operationsresultat.

 

Jag upplever det som att våra träffar är uppskattade och välbehövliga. Vi har så mycket gemensamt så det känns som vi nästan redan känner varandra. Jag tror det är extremt nyttigt för oss att få dela med oss av våra tankar och känslor till andra som förstår hur vi känner.
Fin vänskap börjar byggas på flera håll i facebookgruppen och tillsammans kan vi bygga ett nätverk och ett skyddsnät som vi kan luta oss åt när det blåser runt omkring oss. Ett ovärderligt stöd när vårdpersonal och anhöriga misstror oss.
Stort tack till er som var med igår, hoppas ni hade det lika trevligt som mig.

Nästa gång vi träffas ska vi mota bort gamla spöken och låta våra elaka tankar hindra oss ifrån att göra det vi egentligen vill. Då ska vi nämligen besöka centralbadet i Stockholm och låta våra kroppar njuta av det välgörande vattnet och olika bastubad. Det kommer bli superbra.

värshuset_ladiesPromenadVärshusetcaef

Instagram
Facebook
YouTube
RSS