Vårträff

Idag har jag träffat ännu fler underbara, härliga lipödem-damer när vi hade picknick i Tantolunden.

Den här “vårträffen” som jag valt att kalla det är ett initiativ från mig eftersom jag tycker det kommer sååååå mycket gott ut av att vi med lipödem får träffa varandra.
Varje gång det sker så får vi så många aha-upplevelser när vi inser att vi inte är annorlunda längre utan den där lite konstiga smärtan, känslan, strukturen på huden, tankarna osv inte är något unikt, utan nåt som vi delar med 500 000!!! andra kvinnor i Sverige. Det är ju nämligen ca 11% av Sveriges kvinnliga befolkning som lider av lipödem, de allra flesta utan att ha en aning om att dom faktiskt har en sjukdom.

VårträffVi delade med oss av våra lipödemerfarenheter med varandra och det är slående hur lika mångas sjukdomshistoria är och vi alla var överens om hur mycket forskning som saknas på området.
Rent privat börjar jag tro att lipödem inte enbart är en fettcellssjukdom utan i framtiden kommer diagnostiseras med utvidgade kriterier som låg ämnesomsättning, hormonrubbningar, muskelvärk osv då detta är symptom som jag tycker nästan alla jag pratar med som har lipödem lider av i olika grader. Men detta är bara spekulationer från min sida.

 

Jag tog även tillfället i akt att berätta om min kampanjidé för lipödemmånaden juni och glädjande nog var flera av kvinnorna redo att ställa upp som patienter både på SÖF:s hemsida och under aktiviteten den 19 juni.

Det var himla fint att träffas idag och jag tror vi alla går stärkta ur sådana här möten – att få dela med sig och inte längre känna sig ensam är extremt viktigt.

Nästa gång vi ses blir den 17 juli och då gör vi en utflykt i skärgården. Är du inte med i facebookgruppen Lipödem – inte mitt fel så går det bra att anmäla sig till aktiviteter via mail till info@intemittfel.se.

Tack till er som kom på träffen idag, vi ses snart igen!

 

Instagram
Facebook
YouTube
RSS